Een cursus in wonderen

Een spirituele leerweg

Alles wat geen Liefde is noemt de Cursus Angst en deze angst houdt ons gevangen in de droom van de wereld. De Cursus leert ons hoe we uit deze droom kunnen ontwaken.

Wat is ‘Een cursus in wonderen’?

Een spirituele leerweg geschreven vanuit zuivere Liefde. Het is precies wat het zegt: een cursus. Deze vind je in een blauw boek. De Cursus is non-dualistisch. Hij leert ons dat alleen Liefde bestaat.

Alles wat geen Liefde is noemt de Cursus Angst en deze angst houdt ons gevangen in de droom van de wereld.

De Cursus leert ons hoe we uit deze droom kunnen ontwaken.
De Cursus bestaat uit een omvangrijk Tekstboek, waarin de theoretische achtergrond uiteengezet wordt. Een Werkboek met 365 lessen (oefeningen) om je te helpen de theorie te integreren in je gewone leven. En een Handboek voor Leraren, dat kort antwoord geeft op vragen die bij je opkomen.

Hoewel christelijk in taalgebruik kun je de Cursus niet onderbrengen bij het christendom. Veeleer bij universele non-dualistische wegen zoals het Boeddhisme, de Advaita Vedanta of het Soefisme.

Het doen van de Cursus, de studie en de toepassing ervan brengt je een leven van meer rust en vrede.

  • Je gaat het ego herkennen en leert dat het woord angst vele afgeleiden in zich draagt, zoals boosheid, oordelen, aanvallen, slachtofferschap, schuldgevoel en meer, die allemaal door het ego worden gewaardeerd.
  • Je leert te luisteren naar de stille stem van Liefde, die je leert wat echte vergeving is, in plaats van luisteren naar de luide stem van je ego.

Wanneer je deze innerlijke omslag van angst naar Liefde maakt, spreekt de Cursus van een wonder.

De Cursus is opgetekend door Helen Schucman, een psychologe aan de Columbia University in New York, geholpen door haar baas, Bill Thetford. Ze ontving een soort innerlijk dictaat van een Stem, die ze identificeerde als die van Jezus. In het Voorwoord van de Cursus beschrijft Helen de gebeurtenissen die aan het ontstaan ervan vooraf gingen als volgt:

Als psycholoog en docent, met conservatieve ideeën en een atheïstische overtuiging, werkte ik in een prestigieus en uitermate academisch milieu. En toen gebeurde er iets wat een reeks voorvallen in gang zette die ik nooit had kunnen voorzien. Het hoofd van mijn afdeling kondigde onverwachts aan dat hij genoeg had van de boosheid en agressie die uit onze houding spraken en besloot met te zeggen: ‘Er moet een andere weg zijn’. Alsof ik op dit teken wachtte, stemde ik erin toe hem te helpen die te vinden. Klaarblijkelijk is deze Cursus die andere weg.

De Cursus verscheen voor het eerst in het Engels in de Verenigde Staten in 1972. Intussen is hij in 26 talen vertaald en kan door 95 % van de mensheid in de eigen taal worden bestudeerd. De Nederlandse vertaling kwam uit in 1999. Miljoenen mensen wereldwijd zijn geïnspireerd door de Cursus.

Uitgebreide informatie over activiteiten met de Cursus in Nederland vind je op de website van de Stichting Miracles in Contact.

Stuur een bericht

Lokatie

Houten, Zwenghout 32. Ruime gratis parkeergelegenheid. 8 minuten lopen vanaf NS-Station Houten Castellum.